Metamorfosemassage

Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een eenvoudige zachte massagetechniek ontstaan vanuit de voetreflexologie. Het is een zeer vriendelijke massagevorm bestaande uit zachte masserende bewegingen op de voeten, handen en het hoofd.

Hierbij gaan we er vanuit dat de omstandigheden zo gunstig mogelijk worden gemaakt voor het lichaam. Je geeft het lichaam de ruimte om dat te doen wat goed is. Het kan een diepe ontspannende werking geven en grote invloed op het geestelijke welbevinden; het brengt je emotioneel in balans en bevordert je persoonlijke ontwikkeling.

Met deze intentie kan de metamorfosemassage gegeven worden bij het werken aan bewustwording. Het verwerken van (oude) emoties na trauma’s of ernstige ziekte, psychische klachten, ook hormonale klachten, of gewoon voor een heerlijke ontspanning.

Metamorfosemassage houdt zich bezig met het opruimen van je blokkades. Hierbij kunnen veel afvalstoffen vrij komen. Het vrijkomen en de afvoer ervan kan vermoeidheid met zich meebrengen. Er wordt dan ook geadviseerd om na de behandeling twee dagen achtereen extra vocht, water, te drinken. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd.

Je kunt deze vorm van massage goed vergelijken wanneer een kastanje of een beukennootje de aarde raakt; dan begint de kastanje zich te ontwikkelen tot een kastanjeboom en het beukennootje tot een beuk.

Hierbij word de aarde, waarin de zaadjes vallen, vergeleken met de metamorfosemassage. De aarde is hierbij ‘altijd hetzelfde’, terwijl de zaadjes uitgroeien tot twee verschillende bomen.

Wat er altijd al in heeft gezeten wordt door de aarde, metamorfosemassage, gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen.

Je kunt de werking van metamorfosemassage niet verklaren door middel van een wetenschappelijk model. We weten niet hoe het werkt en dat is een voordeel want dan kan je er ook niet over nadenken. Je kunt het niet manipuleren en niet in eigen hand houden.

De werking van metamorfosemassage kun je alleen maar ervaren!!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via angelien.rood@outlook.com.