Sportmassage

Sport- en Fasciemassage

Deze vorm van massage draagt bij aan een preventieve, maar ook herstellende functie van de spieren en het bindweefsel. Het helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures. Daarnaast adviseert de sportmasseur over de juiste manier van bewegen.

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massages daarop afstemt. Tot zijn werk behoort ook het bieden van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het intapen van lichaamsdelen voor een wedstrijd of training en onderzoeken of een sporter na een blessure genoeg hersteld is om weer voluit mee te doen.

Wanneer sportmassage?

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up. Ook word een sportmassage ingezet wanneer deze juist het herstel dient te stimuleren. Dit kan zowel tijdens een wedstrijd of training zijn, als erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het niet verwonderlijk dat zij er vaker gebruik van maken. Ook als u recreatief sport of als u gewoon weer eens wat lekkerder in uw vel wilt zitten is een bezoek aan een sportmasseur geen gek idee. Bij ernstige blessures zal deze u doorsturen naar een (sport)arts of fysiotherapeut, want de sportmasseur is geen (para)medicus.

Deze massages wordt gegeven door m’n partner Michel Hoogland, ook bij ons thuis in Hoogwoud

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via angelien.rood@outlook.com